Höstlov på Isaberg

Pump track, MTB-leder, vandring och trailstigar, rodel och höghöjdsbana. Lägg till stor lekplats, badmöjligheter, badbastu och restaurang och en av de största fördelarna, drygt 2 h timmar bort. Hela familjens nya favoritställe välkommen till Isaberg Mountain Resort!

Inför denna sommaren hade vi på reselistan att besöka Isaberg Mountain Resort då jag hade flera i mitt flöde som rekommenderat resemålet. Sagt och gjort gjorde vi en snabb visit i slutet på sommaren och hela familjen hittade något som de älskade. Vi insåg ganska snabbt att vi var tvugna att vara två vuxna om både Isa och Sigge skulle få ut så mycket som möjligt av resan. Vi började med att locka med våra vänner och barn. Angela och Morgan var inte svårövertalade och mormor, ja hon är aldrig sen på ett äventyr.

Isaberg Mountain Resort

Camping

Vi bokade 2 st ställplatser. Fanns en ledig strax nedanför en av backarna som är en lugnare plats. Väldigt nära till både servicehus och aktiviteter. Med cykelled direkt utanför fönstret. Den andra ställplatsen var vid liften och är någon hundralapp billigare pga lite mer flöde och ljud. Men inga konstigheter, fortsatt nära till allt.

MTB & Downhill

Här finns MTB-leder med olika svårighetsgrad och längder. Pump-tracken mitt i smeten är en favorit för stora och små och föräldrarna som kan sitta bredvid och dricka kaffe och titta på. Även Downhill finns på aktivitetslistan, där du tar dig upp med sittliften och cyklarna bredvid och tar dig ner på serpentinbanor nedför skidbackarna och i skogen.

Höghöjdsbana

Detta såg Sigge och jag allra mest fram emot, den hade vi suktat efter sedan sist vi var här. Inför höstlovsveckan var den nästan fullbokad och vi fick ta det vi kunde få. Med lite flyt sprack molnen upp och fick en solig och ljummen eftermiddag. Så himla roligt! Banan är precis som cykel och skidnedfarter, olika svårighetsgrad beroende på färg. Sigges tjut när han slängde sig först ut på den 45 meter långa linbanan. hissnade gott i magen!

Under sist tripp kunde inte Sigge prova höghöjdsbanan pga att han som 9 år behöver ha en vuxen med och Isa som är 4 inte fick av naturliga skäl klättra. Så det var en given punkt på listan och vilken succé. Totalt två timmars klättring vilket också inkluderade introduktion och träning var en höjdare! Det var inte sista gången. Det var fullbokat hela höstlovet och vi hade flyt som lyckades boka in oss på torsdagen.

Halloween rodel

Under höstlovsveckan inföll även Halloween och Isaberg anordnade kvällsrodel med Halloween utsmyckning. Isafolds favorit all time high. Rodel kommer upp i 70 km/h om man inte bromsar. Vilket jag fick en rejäl utskällning utav Isa för att jag råkade göra pga dödsskräck. Tydligen bromsade inte mormor tidigare på dagen med henne….. VA?!

Burgare och bubbel

På flera ställen har man satt upp grillplatser vilket var ett perfekt sätt att umgås tillsammans och äta ihop. Efter en fullspäckad dag somnade Isafold i knät på mormor i den friska luften och vi andra taggade inför morgondagen.

Det var inte första och definitivt inte sista gången. Det är en relativt liten camping med mycket aktiviteter för alla, så det gäller att boka på förhand för att säkra plats. Flera golfbanor inom rimligt avstånd. Barnen har redan frågat när vi skall dit nästa gång. Det är ett bra betyg!

Kommentera